Modern duguláselhárító gép típusok

Duguláselhárító gépek

A korszerű lefolyótisztító technikák megjelenésével számos duguláselhárító gép is fejlődésen ment keresztül. Az olcsó csőgörények egyre inkább a háttérbe szorulnak manapság és helyüket a nagynyomású szerkezetek, mint a woma és a fejlett kamerás duguláselhárítás vette át. Írásunkból megismerheti ezeknek az újszerű technológiáknak a működését és bebizonyítjuk, hogy a fal kibontása nélkül is el lehet bánni a csövek tömődésével.

duguláselhárító gépek

A 3 legnépszerűbb duguláselhárító gép

Rothenberger duguláselhárító gépek

A háztartásokban gyakori dugulást okozó problémák – a fürdőszobai csatornahálózat és a mosogató lefolyójának elzáródása – általában gyorsan és nagyobb bonyodalmak nélkül megoldhatók csőtisztító készülékekkel. A duguláselhárító szakmában a legnépszerűbbek a Rothenberger márka kézi, gépi és ipari teljesítményű duguláselhárító szerkezetei.

Házi dugulások elhárítására a kézzel vagy fúrógéppel forgatható gép a legalkalmasabb. Természetesen a családi otthonokban is képződhetnek ugyanolyan súlyos gondok a lefolyóban, mint egy nagyobb intézményben (például iskolában, ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve a csőrendszer). A makacs esetekben motormeghajtású, kompakt duguláselhárító gépet is lehet alkalmazni, mely a csőspirál működési elvén alapszik.

Ha nagy a baj: woma

A womázás kifejezetten olyan duguláselhárító módszer, melyet csak a szakemberek tudnak megfelelően elvégezni és a berendezéseket is ők tudják professzionálisan használni.

Hogy mi is a woma? A woma egy olyan duguláselhárító gép, mely dízel vagy benzin erőforrással működtethető. Magyarul nagymosású csatornatisztítónak lehet nevezni, ugyanis megközelítőleg 150-300 bar nyomással hatol a csövekbe és tör utat akár az elgyökeresedett csatornákban is. A womás duguláselhárító gép a legsokoldalúbb berendezés: a tisztítócső végére speciális fejek szerelhetők, melyekkel hatékonyan lehet a különböző típusú eltömődéseket megsemmisíteni.

Kamerás csatornavizsgálat száloptikás rendszerrel

A duguláselhárítás csúcsának is lehetne nevezni, hogy napjainkban már centiméteres pontossággal, találgatás nélkül megállapítható az eltömődés helye. A korábbi duguláselhárító eljárások szerves hozzávalója volt a fürdőszobai bontás, ugyanis a dugulás okát és pozícióját is csak becsülni lehetett. Viszont a kamerákkal a csatorna belsejébe hatolva először kideríthető az eltömődés fajtája és elhelyezkedése. Ez a lépés felgyorsítja és egyben meg is könnyíti az egész procedúrát.

Kiemelten fontos szerep jut a csatornavizsgáló kameráknak, ha a dugulás rendszeresen visszatér a szakszerű elhárítás ellenére is. A szakemberek meggyőződhetnek, hogy gyökér, rosszul kialakított csőhálózat, vagy más probléma áll a háttérben.

A kíméletes duguláselhárító gépek nyomába egyetlen lefolyótisztító és otthoni praktika sem érhet. Gyorsaságban és eredményességben is utánozhatatlanok, kiváltképp akkor, ha hozzáértő szakember kezébe kerülnek a korszerű tisztítószerkezetek. 

Keresse duguláselhárító csapatunkat a hét bármelyik napján, akár éjszaka is, ha a legrosszabbkor kell megküzdenie a dugulással!

További hasznos cikkek a témában:

Csak egy telefon távolságra vagyunk!

Duguláselhárítás bontás nélkül, éjjel-nappal, akár hétvégén is!